Rapport från årsmötet

Den 24 februari höll Föreningen Norden Örebro årsmöte. I år gästade vi Länsteatern i Örebro län.

Petra Weckström vd och Rikard Lekander konstnärlig ledare inledde vårt årsmöte med en trevlig och informativ genomgång av teaterns verksamhet och kommande repertoar. Vårens repertoar är verkligen spännande och jag tror flera av oss som lyssnade blev lite extra sugna på att besöka teatern.

Vi höll därefter våra årsmötesförhandlingar vilka efterföljdes av en god måltid hos Rosengrens. Under tiden vi åt berättade ministern vid Finlands ambassad i Sverige, Jouni Laaksonen som innan han kom till Stockholm bland annat arbetat tre år som ställföreträdande ständig representant vid Finlands ständiga representation vid FN i New York. Laaksonen talade om Finlands förhållande till Norden och det nordiska samarbetet. Anförandet väckte många frågor och vi fick en intressant diskussion.